Hoe blijf je kankervrij?

Dr. William Cortvriendt schreef in 2020 het boek Kankervrij. Daarin legt hij uit hoe kanker in ons lichaam ontstaat en wat we daar aan kunnen doen om kankervrij te blijven.

Dat dit belangrijk is blijkt wel uit het feit dat je als man 47% kans hebt om kanker te krijgen. Een vrouw heeft 37% kans op kanker. Dat betekent dat in een gezin van 4 personen er 90% kans is dat er eentje kanker krijgt.

Het zijn bizarre getallen.

Helemaal als je weet dat in 1969, toen de Amerikaanse President Nixon voor het eerst de oorlog verklaarde aan kanker, nog maar 1 op de 7 mensen kanker kreeg. En van nog langer geleden, uit de tijd van de Egyptische mummies waarvan we er tienduizenden hebben opgegraven, weten we dat kanker nauwelijks voorkwam.

De opmars van kanker komt niet door onze genen. Die veranderen niet zo snel. Het komt door onze leefstijl.

De hoop op genezing?

En gezien de enorme toename van het aantal kankergevallen in de afgelopen jaren hebben we vooralsnog geen antwoord op de vraag hoe we kankervrij kunnen leven.

Daarom leunen we sterk op de behandeling van kanker. Een behandeling die is gebaseerd op het wetenschappelijke model en de medicijnen die daaruit rollen.

Op 10 november 2020 verscheen er een grote overzichtsstudie naar het effect alle kankermedicijnen die op de markt zijn gekomen tussen 2000 en 2016.

Uit die studie bleken twee dingen:

44% van die medicijnen zijn goedgekeurd zonder dat er ooit één gerandomiseerd onderzoek is gedaan. Dit is een onderzoek waarin het medicijn ook echt wordt onderzocht op effectiviteit in vergelijking met geen behandeling of een placebo.

Een tweede conclusie was dat alle medicijnen tezamen zorgen voor een verlenging van de levensduur met maximaal 2 maanden.

Ik heb het al eens eerder gezegd en ik zeg het nog maar een keer. Ziekte is een verdienmodel. En kanker is daar geen uitzondering op. Dat op zich is niet slecht. Als jij een behandeling of medicijn ontdekt wat kanker geneest, dan mag je daar aan verdienen.

Maar als jij een medicijn ontwikkelt wat de behandeling met twee maanden verlengt en de patiënt gaat alsnog dood. Wat verdien je dan?

Dat is het resultaat van 16 jaar onderzoek en ontwikkeling.

Het maakt de conclusie alleen maar simpeler. We zullen de oplossing niet vinden in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

De enige manier om kankervrij te blijven is voorkomen.

Hoe ontstaat kanker?

William Cortvriendt ontleedt in zijn boek het ontstaan van kanker.

Los van de vele verschillende externe oorzaken, ontstaat er in de cel eerst schade aan de mitochondriën. Dit zijn de energiecentrales.

Door schade aan de mitochondriën worden er vrije radicalen geproduceerd die het DNA van een cel beschadigen. Onder normale omstandigheden betekent dit het einde van een cel. De killswitch gaat dan aan.

Maar door de veranderingen in het DNA van de mitochondriën blijft de cel in leven. Deze kan zich dan ontwikkelen als kankercel.

Meestal ruimt je immuunsysteem deze ongezonde cellen dan alsnog op. Je immuunsysteem speelt een sleutelrol in het kankervrij blijven.

Maar wanneer het groeiklimaat in je lichaam sterk is, of je immuunsysteem functioneert niet goed, dan kunnen die cellen een omgeving creëren waarin deze zich kunnen vermenigvuldigen.

Uiteindelijk kan die ene cel uitgroeien tot een tumor. En dan heb je kanker

Waardoor ontstaan de beschadigingen in de mitochondriën? En wat onderdrukt je immuunsysteem?

Een structureel verhoogde bloedsuikerspiegel en permanente subklinische ontstekingen in je lichaam.

Wat veroorzaakt dit?

Roken, te vaak, te veel en verkeerd eten, te weinig beweging, overgewicht, onvoldoende slaap, stress,

Leefstijl dus.

Hoe blijf je kankervrij?

Dat is goede nieuws.

Want daar kun je iets aan doen.

Door een optimale balans tussen voeden en vasten.

Door oorspronkelijke voeding te eten, zoals we honderdduizenden jaren hebben gedaan.

Door veel en vooral nuchter te bewegen.

Door intensief met gewichten te trainen.

Door veel meer aandacht te hebben voor rust en slaap.

Door je trauma’s te verwerken en toxische relaties te beëindigen.

Is dat gemakkelijk?

Nee.

Is er een alternatief?

Nee.

Anders dan hopen dat je tot de 53% behoort die geen kanker krijgt.

Als jij met je leefstijl aan de slag wilt, dan kan ik je hierbij helpen.

Helpen is het woord. Want we doen het samen.

Ik weet een paar dingen, maar jij ook. Zo leggen we samen de basis voor een lang, gezond en gelukkig leven.

Dit doen we een jaar lang.

12 maanden werken aan je leefstijl. In kleine stapjes, zodat je nieuwe gezonde gewoontes kweekt die je voor de rest van je leven blijft doen.

Geen dieet, geen streng regime en geen tijdelijke oplossing.

Maar leven in lijn met je genetische code.

Als dit je iets lijkt, klik dan op deze link.

Dit programma garandeert niet dat je kankervrij blijft.

Maar het is wel je beste kans.

Over de schrijver
Vriend, vader, auteur, blogger, vlogger, sporter, ondernemer. Bedenker van Echte Mannen Diëten Niet, het programma voor mannen die een gezond gewicht, een platte buik en een sterk lichaam willen hebben.
Reactie plaatsen